2007. március 29.

Nagy borünnep – nagy üzlet


Vinitaly 2007, Verona, 2007. március 29. - április 2. Ma 9 órakor megnyitotta kapuit a Vinitaly, ahol magyar borászok is bemutatják kínálatukat. Jó annak, aki ott lehet. A magyar színeket az Agrármarketing Centrum szerevezésében és standján a tarcali Andrássy Pincészet, az Első Magyar Borház Kft. (Szeremley Huba), a kiskőrösi Eszes Befektető Kft., a Pannon Tokaj Kft., a tiszaföldvári Szicsek Gyümölcsszesz- és Likőrüzem Kft., a szigetcsépi világbajnok Szigetvin, a díszüvegeket és laborüvegeket gyártó nyíregyházi Uni-G Kft.; a Szőlőskert Zrt. és a borkereskedő Olevit Kft. képviseli.

Vannak azonban önállóan kiállító borászatok is: az olasz tulajdonú Bátaapáti Birtok (szinte otthon van), a gyümölcsborokat készítő nagybörzsönyi East-West Fruits Zrt., A Pajzos Rt., valamint a Tokaj Renaissance Egyesület.

A kiállítás méretét jól jellemzik a 2006-os kiállítás számai: 4227 kiállító 32 országból 84 ezer négyzetméteren. A tavalyi kiállítókra több mint 144 ezren voltak kíváncsiak, közülük mintegy 33 ezren külföldről érkeztek. A helyszínről pontosan 53 ország 2433 akkreditált újságírója tudósított az illatokról-zamatokról. Külföldről főleg kereskedők érkeztek, az olasz látogatók között a sommelier-ek és éttermesek voltak többségben.

Verona nincs messze, akinek pénztárcája engedi, akár a hétvégére is leugorhat, hogy végigkóstolja a kínálatot – már ha bírja. A napijegy 35, a bérlet 80 euró.

Nincsenek megjegyzések: